MEGÚJULÓ ENERGIA

A gázmotorokon kívül a Greenergy megújuló energiatermeléssel is foglalkozik, amelyhez egy 2 MWe névleges teljesítményű Vestas V90 típusú szélerőmű (Lövő) illetve három faapríték tüzelésű kazán tartozik.

Több éves fejlesztői és szélmérési tevékenységet követően 2010. január közepén elindult a Greenergy első szélenergetikai projektje. A nyugat-magyarországi Lövő határában épült, 2 MW beépített kapacitású szélturbina 2010. június 30-tól termel zöld áramot a magyar villamos energiafogyasztók számára. Évente 2100 átlagos háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségben.

A biomassza kazán egyedi kialakításának köszönhetően környezetbarát, mivel működése során nem bocsát ki káros széndioxidot a környezetébe, ugyanakkor költséghatékony is, mert nem csak a karbantartása, de a működtetése is kedvező anyagi szempontból.

A biomassza kazán tüzelési hatásfoka 90% feletti és a teljesítménye is megbízhatóan szabályozható.

biomasszával történő hőtermelés az úgynevezett energianövények felhasználásával lehetséges, melyeket kifejezetten biomassza kazánokban való felhasználásra termesztenek.. A biomassza egyik előnye, hogy mindenhol körbevesz minket, így a hőtermeléshez szükséges anyagok előállítása nem igényel nagy költség ráfordítást. A Greenergy Cégcsoport biomassza kazánjaiban jellemzően tűzifa aprítékot használ (erdei lágy- vagy keménylombos erdőkből, fűrészüzemi hulladékokból, vagy akár lágyfa-energiaültetvényekből előállítva).

[maxbutton id="1" ]