VILLAMOS KERESKEDELEM

A gázmotoroknak a KÁT rendszerből 2011-ben való kikerülése után a piaci igényekhez való igazodás érdekében a Társaságunk létrehozta saját kereskedő cégét – a Greenergy-Trade Kft. - illetve saját hatékony virtuális erőmű rendszerét (Virtual Power Plant azaz VPP). A saját fejlesztésű virtuális erőmű rendszerünk lényege egy szoftveresen irányított szabályozó rendszer, mely több decentralizáltan elhelyezkedő kiserőmű összefogását és irányítását hivatott szolgálni. VPP rendszerünk segítségével, összeadva a motorok kapacitásait, együttesen elérik azt a „kritikus méretet” mellyel sikeresen részt tudunk venni az országos rendszerszabályozásban és a tőzsdei értékesítésben.

A Greenergy VPP egyik alapvető előnye abból ered, hogy a karbantartó társaságának több mint 10 évig fejlesztett felügyeleti rendszerére épült, mely messzemenően figyelembe veszi a különböző gázmotorok sajátosságait, ami szintén elengedhetetlen eszköze a társaság működési stratégiájának.

Társaságunk virtuális központjának, képzett szakember gárdájának és a jól összeválogatott alkatrészbázisának köszönheően az elmúlt években a Greenergy-hez tartozó gázmotorok rendelkezésre állása meghaladja a 96,5%-ot.

Virtuális erőművünk külső partnereknek is nyújt szolgáltatásokat.

Kereskedő cégünk, a Greenergy-Trade Kft., 2010-es megalapítása óta egyaránt jelen van a villamos-energia kereskedelem és a rendszerszintű szolgáltatások piacán. Magasan képzett kereskedőinknek köszönhetően tudásbázis felhalmozására nyílt lehetőség mind a kereskedelemben, mind a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zártkörűen Működő Részvénytársasággal (MAVIR Zrt.) való együttműködésben.