Energia kereskedelem

A Greenergy kereskedelmi részlege villamos-kereskedelmi engedélyesként és áram-tőzsdei tagként (HUPX) a kiserőműveink (valamint partnereink kiserőművei) által termelt villamos energiát és az erőművek villamos kapacitását értékesíti a villamos-energia és villamos kapacitás piacokon, vagy közvetlenül villamos-energia fogyasztók részére. Az erőműveinkben termelt hő értékesítése közvetlenül helyi partnereink részére történik.

Társaságunk saját fejlesztésű erőművi szabályzó központtal (virtuális erőmű vagy VPP) rendelkezik, amely egy jól szabályozható virtuális kereskedelmi erőműegységgé fogja össze a közösön irányított kiserőműveket. Rendszerünk alapvető előnye, hogy több mint 10 évig fejlesztett felügyeleti rendszerre épül, mely messzemenően figyelembe veszi a gázmotoros kiserőművek sajátosságait. A Dunamenti erőművel (MET Magyarország) közös mérlegkörben lévő erőmű portfolió harmadik feles külső partnereknek is nyújt kereskedelmi és szabályzó központi szolgáltatásokat.

A Greenergy csoport kiserőművi szabályzó központja volt az egyik úttörője a kiserőművek megjelenésének a rendszerszintű szolgáltatások piacán és mára az ország egyik legnagyobb kiserőművi szabályozó központja lett