BEMUTATKOZÁS

A GREENERGY CÉGCSOPORT („GREENERGY”) EGY HAZAI TULAJDONBAN LÉVŐ, ELSŐSORBAN MAGYARORSZÁGON MŰKÖDŐ, FÜGGETLEN, ENERGIAIPARI VÁLLALKOZÁS, MELYET 2007-BEN ALAPÍTOTTAK.

A Greenergy alaptevékenysége a decentralizált energiatermelés, mely elsősorban kapcsoltan működő villamos- és hőenergiát termelő gázüzemű kiserőművekre (CHP=kombinált hő- és villamos energia), valamint megújuló energiaforrást hasznosító egységekre épül. A Greenergy kiserőműveinek villamos-energia termelését társaságunk saját erőmű szabályzó központja aggregálja és vezérli, lehetővé téve, hogy a kiserőművek egy virtuális nagyerőműként jelenjenek meg a villamosenergia és rendszerszabályozási piacon.A Greenergy Cégcsoport jelenleg 22 db, 47 MW összteljesítményű kiserőművet tulajdonol, illetve működtet. Erőműveink zömét gázmotoros kiserőművek teszik ki, azonban portfoliónkban található szélerőmű, naperőmű és biomassza fűtőmű is.

Társaságunk vállalkozási részlege sok, különböző technológiájú kiserőmű megvalósításában vett részt korábban. 2021-ben, a vállalkozási üzletág bővítése és fejlesztése az egyik igen jelentős szándéka a tulajdonosoknak, mely bővítést követően az energetikai beruházásokat övező építési és megvalósítási folyamatok teljes körű kivitelezését tudja majd vállalni.A Greenergy Cégcsoport saját szerviz részleggel is rendelkezik, amely a saját tulajdonban lévő kiserőművek mellet, harmadik feleknek is végez gázmotor karbantartási és felújítási munkákat. A Greenergy-Service Karbantartó Kft. hivatalos hazai Jenbacher szervizképviseletként is működik.
2020-ban indult el a Cégcsoport energetikai tanácsadói részlege (Greenergy-Market Kft.), mely elsősorban nagy energia fogyasztóknak nyújt energia beszerzési, energetikai korszerűsítési, valamint tanácsadói szolgáltatásokat.