ENERGIATERMELÉS

A Greenergy energiatermelése 0,5-10 MW közötti villamos teljesítményű kiserőművekben történik, melyek decentralizáltan a fogyasztókhoz közel kerültek telepítésre, ezáltal az erőművekben termelt villamos-energia és hő minimális hálózati veszteségek mellett jut el fogyasztókhoz. A decentralizált energiatermelés hozzájárul a hálózat stabilitásához és csökkenti a hálózat fejlesztésének költségeit is.

Kapcsolt villamosenergia- és hőtermelés gázmotoros kierőművekben

A kapcsolt termelés során a megtermelt villamos energia melléktermékeként jelentkező hőtermelés is hasznosul, így a Greenergy által üzemeltetett erőművek a hagyományos erőművekhez képest számottevően magasabb hatásfokkal működnek. Az elmúlt években a gázerőművek átlagos összhatásfoka 76,4% volt, ami kedvező értéknek tekinthető, figyelembe véve, hogy az erőművek alapvetően villamos rendszerszintű szabályozásban vesznek részt, így termelésük folyamatosan változik a MAVIR elvárásainak megfelelően.
A Greenergy jelenleg 22 gázmotoros kiserőművet tulajdonol, melyek villamos teljesítménye 47 MWe. A gázmotorok Jenbacher gyártmányúak

Megújuló energiát hasznosító erőművek

A Greenergy megújuló alapú energiatermeléssel is foglalkozik, amelyhez három szélerőmű (összesen 4,1 MWe teljesítményű), egy naperőmű, illetve három biomassza tüzelésű fűtőmű tartozik (fűtőművek névleges hőteljesítménye 7,4 MW). Jelenleg több naperőmű megépítésének az előkészítésén dolgozunk.