A Greenergy Cégcsoport („Greenergy”) egy hazai tulajdonban lévő, elsősorban Magyarországon működő, független, energiaipari vállalkozás, melyet 2002-ben alapítottak.

A Greenergy alaptevékenysége a decentralizált energiatermelés, mely elsősorban kapcsoltan működő villamos- és hőenergiát termelő gázüzemű kiserőművekre (CHP=kombinált hő- és villamos energia), valamint megújuló energiaforrást hasznosító egységekre épül. A Greenergy kiserőműveinek villamos-energia termelését társaságunk saját erőmű szabályzó központja aggregálja és vezérli, lehetővé téve, hogy a kiserőművek egy virtuális nagyerőműként jelenjenek meg a villamosenergia és rendszerszabályozási piacon.

A Greenergy Cégcsoport jelenleg 24 db, 47 MW összteljesítményű gázmotoros kiserőművet tulajdonol, illetve működtet. Erőműveink zömét jelenleg ugyan gázmotoros kiserőművek teszik ki, azonban portfoliónkban található több szélerőmű, naperőmű és biomassza fűtőmű is, melyek jelzik, hogy a cégcsoport elkötelezett a fenntartható környezet iránt és egyre inkább fókuszba helyezi a környezetvédelmet és a zöldenergiát, a hosszú távú fenntarthatóság érdekében.

Greenergy

TULAJDONOSOK

Rako Holding Zrt.

Gemina Zrt.

KÉSZ Holding Zrt.

IGAZGATÓSÁGI TAGOK

Dajbukát László Levente

Dr. Dósai Bence

Fekete Miklós

Dr. Marton Pál